Met voorschrift

Isra thuiszorg staat als één betrokken team garant voor waardevolle welzijnszorg. We verzorgen en ontzorgen op een betrokken en deskundige manier patiënten in hun vertrouwde omgeving.

Wondzorg

Een professionele behandeling bij een wonde is aangeraden. In overleg met de behandelende arts en met onze ervaring zoeken wij naar de beste verzorging voor de wonde.

Stomazorg

Wij helpen bij de verzorging van een stoma of helpen een patiënt de zorg zelf aan te leren. Het kan gaan om een colostoma, een ileostoma of urostoma.

(Par)-enterale voeding

Patiënten die geen voeding via de orale weg kunnen opnemen, krijgen kunstmatige voeding. Dit kan via een sonde naar de maag of door een katheter rechtstreeks in de bloedbaan. Wij staan de patiënten bij met onder meer aan- en afkoppelen van sondevoeding of TPN (totale parenterale nutritie).

PAC, Hickmannkatherer

Verzorgen, spoelen en toedienen van medicatie. Dit op een uiterst steriele manier.

Palliatieve zorgen

Palliatieve zorg is de totaalzorg aan patiënten indien genezen niet meer kan. Centraal staat het verbeteren van de kwaliteit van leven en het comfort van de patiënt in hun vertrouwde omgeving. Dit in nauwe samenwerking met de huisarts en Pallion.

Oogdruppels

Post-operatief komen we tot 30 dagen na de operatie oogdruppels aanbrengen.

Medicatiebeheer

Het opvolgen, toezicht en (wekelijks) klaarzetten van medicatie.

Lavementen

We proberen de minst aangename momenten voorzichtig en discreet uit te voeren.

Inspuitingen

Toedienen van geneesmiddelen, pijnstilling of vitaminen (B12, ijzer,..).

Infuustherapie

Infuusbehandelingen kunnen thuis ook verdergezet worden. Wij helpen u bij het inbrengen en verzorgen van de katheter. Samen met de huisarts volgen we uw infuustherapie nauwgezet op.

Hygienische zorgen

Helpen bij het klaarmaken voor de dag en/of nacht. Douchen van patiënten, wassen aan de lavabo, bedbaden en intiem toilet. Detailzorg zoals mondverzorging, zuiverheid van nagels, oren en voeten horen hier uiteraard ook bij.

Diabeteszorg

Wij geven u praktische informatie rond diabetes. Wat is diabetes? Welke dieet moet u volgen? Wat te doen bij hypo- of hyperglycemie? Informatie over voetverzorging..
De patiënt wordt bijgestaan bij het klaarmaken en toedienen van insuline en er gebeurt regelmatig een glycemiecontrole voor een goede opvolging.

Controle parameters

Voor een goede opvolging kunnen wij meermaals per week de parameters meten van de patiënt. Wij delen dit naar de huisarts voor de juiste therapie en continuïteit van de zorg te bereiken.

Blaassondages

Inbrengen, verzorgen en/of verwijderen van een sonde. Het kan gaan om een éénmalige sonde, een verblijfsonde of een suprapubische sonde.

Bloedname

Wij komen tot bij jou thuis om een bloedname te doen. Dit kan al een hele hulp zijn voor patiënten die moeilijk bij de huisarts kunnen komen.

Compressietherapie

Aan- en uitdoen van steunkousen of inwindelen van de benen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x